– Man vil gerne bruge kroppen hele tiden, men det går ikke i så let vind, for så bevæger båden sig, og man mister fart, forklarer Anne-Marie Rindom. Foto: Mick Andersson, Team Danmark.
– Man vil gerne bruge kroppen hele tiden, men det går ikke i så let vind, for så bevæger båden sig, og man mister fart, forklarer Anne-Marie Rindom. Foto: Mick Andersson, Team Danmark.

Anne-Marie Rindom nummer et på verdensranglisten

745

To uger efter, at hun vandt EM-sølv i Barcelona lykkedes det for den danske Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom at vinde guld ved World Cup-stævnet i Japan.

”Nummer 1 på verdensranglisten! Nu er det med at holde fokus og arbejde videre med mine procesmål. Tusind tak for alle kommentarer og beskeder! Jeg er evig taknemmelig for støtten.”
Sådan lyder Anne-Marie-Rindoms egen kommentar på Facebook til hendes seneste succes, hvor hun nu har indtaget førstepladsen efter sin sejr i Gamagori i Japan.

Sejren kom i hus i medal-race, hvor Rindoms tredjeplads var nok til at slutte med et enkelt point foran den belgiske båd med Emma Plasschaert. Græske Vasileia Karachaliou blev diskvalificeret for en tyvstart, og dette var med til at bane vejen til en sejr for den danske Laser Radial-sejler.

– Vi har sejlet i let vind hele ugen. Det har jeg og min træner (Piotr Wojewski, red.) arbejdet med, og vi fandt ud af, at jeg kan have fordel af at rykke lidt frem i båden, forklarede Anne-Marie Rindom. – Man vil gerne bruge kroppen hele tiden, men det går ikke i så let vind, for så bevæger båden sig, og man mister fart. Så det gælder om at bevare roen, sidde stille og håbe på, der kommer et lille vindtryk, sagde Anne-Marie Rindom om finalesejladsens vejrforhold til Dansk Sejlunion.

Det var anden gang i sin sejlsports-karriere, at Anne-Marie Rindom vandt et World Cup-stævne. Sidst var det i 2015 i Miami. Derudover tæller hendes topresultater VM-guld i 2015, OL-bronze og VM-bronze i 2016 samt EM-sølv her i 2017.

Anne-Marie Rindom deltog før sin hjemrejse til Danmark ved Enoshima Olympic Week på de samme baner, som der skal sejles på ved OL i Tokyo 2020. Det tre dages regatta var imidlertid præget af ekstremt dårlig vejr med orkaner og kraftige regnbyger. Seneste resultat var, at Anne-Marie her lå på en sjetteplads.

Stillingen i 2018 World Cup Series kan ses her.