Fælles for de 13 både er, at de trænger til en del klargøring, renovering og udskiftninger.
Fælles for de 13 både er, at de trænger til en del klargøring, renovering og udskiftninger.

Byd på en båd

4559

Så blev det Vallensbæks tur til at holde auktion over efterladte både. Flere havne rundt om i Danmark har gjort det samme eller overvejet det. Vejle Lystbådehavn kom af med alle deres efterladte både på en auktion.

– Det er altid skidt at skrotte både. Det har jeg aldrig haft det godt med, så jeg håber, at nogle af bådene kan få nyt liv nu, hvor vi sætter dem på auktion, siger havnefoged Per Møller Sørensen fra Vallensbæk Havn.

Den sjællandske havn syd for København har forberedt auktionen siden foråret, hvor man besluttede at få ryddet op på havneområdet. I alt 13 sejl- og motorbåde er sat på auktion, som udløber med udgangen af januar.

Håndværkertilbud

– Nogle af de efterladte både er ikke særlige kønne at se på, så vi gør det her for at få frigjort nogle arealer, og hvis de bliver købt, så sparer vi også udgifterne til at bortskaffe dem, siger Per Møller Sørensen.

Han forklarer, at man for at kunne sætte bådene til salg, har fulgt en buket af retningslinjer: Havnekontoret skal forsøge at kontakte ejerne, og hvis man ikke umiddelbart kan finde dem, så skal der sættes opslag op på bådene, om at ejerne skal henvende sig på kontoret.

Ikke mange penge i det

For at gennemføre en auktion skal en vurderingsmand levere nogle prisfastsættelser, og der ud over skal der indrykkes annoncer i medierne, hvor man efterlyser ejerne til bådene.

Han forventer ikke, at havnen vil have nogen fortjeneste af salget.

– Det er svært at sige, om vi kommer af med dem, for det er bestemt ikke sejlklare både, men snarere hvad man ville kalde håndværkertilbud, siger Per Møller Sørensen.

Vejle Lystbådehavn endte med at sætte otte udrangerede og forladte både på auktion i september sidste år. Alle både blev købt, men den beskedne indtægt lød sammenlagt på 10.000 kr. som gik til at dække nogle havnens udgifter ved at stable auktionen på benene. Den billigste båd gik for 100 kr.

Se billeder, og læs mere om de 13 både på auktion her. 

Hvis man vil byde på de efterladte både, skal man skal sende en mail til havnefoged(at)vallensbaekhavn.dk og give sit bud senest med udgangen af januar 2018. Husk at skrive i mailens emnelinje, hvilken båd der bydes på.