Dejlige damer på Papirøen

1192

Københavns Havn har i disse dage fået besøg af tre sejlende damer. Projekt Life-boat har lagt til ved papirøen, hvor der sejles ture i havnen dagligt 14-18. Bådene sejler videre til Dragør den 10 juli.

Af redaktionen

De sejlende skulpturer er et tredelt portræt af kvinden. Bådene er støbt i beton, er 12 meter lange og sejler med skipper og passagerer. De blev bygget sidste sommer og er nu på vej rundt i Danmark og senere skal de ud på de Europæiske floder og kanaler, med grønne og bæredygtige elmotorer som fremdrift.

– Min ide er at kunsten skal ud der, hvor mennesker er. At vi sejler ud for at forbinde folk, forklarer den norskfødte kunstner Marit Benthe Norheim, der står bag værket,

I pressemeddelelsen fra Life-Boats hedder det: ”Så længe mennesket har bevæget sig på vandet, har man haft behov for symboler på beskyttelse. Galionsfiguren som værn mod ukendte farer, har altid været en påmindelse og indrømmelse af, at man har behov for det irrationelle og det åndelige aspekt. Galionsfiguren har i dette tilfælde overtaget og blevet båden, i stedet for kun at holde udkig i boven”.

I sit arbejde har Marit Benthe Norheim fået hjælp fra professionelle skibsbyggere og andre håndværkere, betoneksperter og skibsingeniører.

De tre både ligger i øjeblikket og skvulper lystigt ud for cafeerne på Papirøen i Københavns Havns. Publikum kan komme om bord 14-18 og opleve de indre installationer, der blandt andet byder på musik af den norske komponist Geir Johnson.