Få mere økonomisk overskud til din hobby

557

Der findes mange dyre hobbyer, men der er få, som koster lige så meget som sejlsport. Med andre ord er sejlsport en hobby, som kræver en vis portion økonomisk overskud. Dette kan imidlertid være svært at opnå, medmindre man er klar til at lægge flere timer ind på arbejdspladsen. Heldigvis kan ændringer i hverdagen også give store bidrag til en sundere og mere luftig økonomi. På årsbasis kan små besparelser i hverdagen nemlig gøre en stor forskel.

Spar penge på dagligdagsindkøb

Mange danskere handler ind dagligt, og det er langtfra hensigtsmæssigt. Ofte ryger der ekstra ting i kurven, og det resulterer ofte i et madbudget, hvor der bruges alt for mange penge.

Hvis du vil spange penge på dine dagligdagsindkøb, er det en rigtig god idé at lave madplan. Med en madplan er det nemt at lave en indkøbsseddel, så du ved præcist, hvad du skal bruge. Du kan endog lave en indkøbsseddel, som dækker hele uge, så du kun behøver at handle ind én gang eller to om ugen.

Man undervurderer ofte, hvor store besparelser der er at hente ved at handle ind sjældnere. Prøv det selv og læg mærke til forandringen i dit budget.

Køb din bil brugt

Danmark er det dyreste land i verden, når det kommer til biler, men samtidig er det de færreste danskere, som ønsker at undvære bilen. En bil er ikke længere en luksusting, og derfor er det heller ikke et urealistisk ønske at have en bil holdende i garagen.
Hvis du køber en ny bil, skal du være forberedt på, at den mister en rigtig stor andel af sin værdi indenfor det første år. Dette vil betyde et stort økonomisk tab for dig, hvis den en dag skal sælges videre, og derfor kan der være mange penge at spare ved at købe bilen brugt.

Har du ikke tidligere købt biler brugt, er det vigtigt at huske på, at du det ikke nødvendigvis er ensbetydende med, at du skal køre en dårlig bil. Du bestemmer selv, hvor gammel en bil, som du er villig til at købe, og derfor kan du også sagtens vælge en bil, som kun har kørt på de danske veje i et par år.
Internettet har gjort det væsentligt nemmere at købe brugte biler, da man kan finde biler i hele landet. Sider som Bilhandel.dk gør det muligt at sammenligne priser på brugte biler, og dermed kan du også sikre dig, at du ikke betaler overpris.

Tjek dine faste udgifter

Faste udgifter tilmeldes oftest betalingsservice, og derfor tænker man ofte ikke nærmere over dem, fordi de blot betales automatisk. Der kan dog være mange penge at spare, hvis du mindst én gang om året gennemgår alle dine faste udgifter. De store besparelser kan hentes på ting som internet, telefoni, tv-pakker, forsikringer og andre faste udgifter, som du måske betaler overpris for uden at vide det.