Flydende bådudstilling i Egå

3257

På BådNyts redaktion glæder vi os til årets største flydende bådudstilling, og vi har spurgt rundt i branchen, hvad de har med af nyheder.

Tekst og foto Torsten Rasmussen

Fra 19. – 21. august 2016 inviterer Dansk Marine Center og Danboat igen besøgende til gratis flydende bådudstilling i Egå Marina – årets største. Vi har talt med nogle af Danmarks største leverandører af både og udstyr, som deltager i udstillingen, og her kan du læse om nogle af de nyheder, de har med, bl.a. en verdenspremiere på X-Yachts seneste konstruktion, X4.
Der er ved at komme godt gang i bådsalget, og derfor er der som noget nyt på udstillingen afsat plads til en brugtbådsstand, hvor besøgende kan se salgsopslag om brugte både. Der er også tænkt på børnene, som både kan hoppe i hoppeborg og lege med vandlegetøj. Du kan naturligvis også hilse på BådNyt, så kom forbi vores stand til en snak med undertegnede, Torsten Rasmussen, og mine kolleger.

Foto 1

Verdenspremiere fra X-Yachts
X-Yachts har verdenspremiere på værftets seneste konstruktion, X4, på bådudstillingen i Egå. Derudover viser de også den nye Xc 38 frem, som har Danmarkspremiere. Der er også nye lækkerier fra X-Yachts for de kapsejlende besøgende. Fuldblodsraceren Xp 38 er X-Yachts svar på, hvordan en kapsejladsbåd i den størrelse skal se ud. Se vidunderet på X-standen, og føl fornemmelsen af kvalitet i topklasse. Værftet leverer højkvalitetsbåde, som bliver bygget i epoxy med kulfiberforstærket glasfiber. Det forlyder fra X-teamet, at de står klar til en god bådsnak og byder om bord på de flotte X-både.

Fakta om X4
Længde overalt: 13.09 m
Skrog længde: 12.50 m
Vandlinje, længde: 11.31 m
Bredde: 3.95 m
Dybgang – T-keel: 2.20 m
Deplacement: 8,850 kg
Ballast: 3,800 kg
Motor: Yanmar 45 hk.
Tank brændstof: 200 l
Tank vand: 340 l
Sejlareal storsejl og 106% genua: 97.0 m2
Asymmetrisk spiler: 150.0 m2
Mastehøjde: 19.90 m

foto 2

’Teektræ’
På Lillebælt bådservices stand kan du se nye produktnuancer fra Permateek og få en lille prøve med hjem til båden. Belægningen er udført i pvc-plast med randplanke og fisk. Belægningen limes og svejses sammen til dækpaneler og limes derefter til dækket med speciallim. Panelerne ligner ægte teaktræ og er fantastisk skridsikre.

Foto 4

Showroom på hjul
Palby Marine er som sædvanlig godt repræsenteret, denne gang med deres nye rullende showroom. Vognen er spækket med gode tilbud på tøj, grej og instrumenter, som du kan købe til specielle udstillingspriser. Få båden opgraderet med det seneste inden for sikkerhed om bord og få en snak med Palby-teamet om, hvad du skal bruge.

Foto 5

Få tips om forsikring fra Pantaenius
Pantaenius forsikring står klar med gode råd om landsætning og vinteropbevaring af båden. Hvor meget dækker forsikringen, og i hvilke tilfælde dækker forsikringen ikke om vinteren. Hør, hvordan du undgår at tage masten af båden og om forsikringsbetingelserne, hvis båden ligger i vandet hele vinteren. Du kan også få de gode råd fra Pantaenius, hvis du tilmelder dig deres nyhedsbrev, også selvom du ikke er forsikringstager.

Foto 6 a

Verdenspræmiere på spilertragt
GP Covers præsenterer på udstillingen deres nye Deckchute, en tragt til genakker og asymmetriske spilere. Idemanden Henrik Bartholin har sammen med Oluf Grønkjær udviklet Deckchute til singlehandsejlere. Deckchute er et system til at sætte og nedtage gennakere og spilere. Systemets enkelthed gør det muligt at håndtere store sejl for én til to mand. Princippet bag Deckchute kan sammenlignes med en almindelig spilertragt – blot er Deckchute placeret oven på dækket, hvor den er fikseret med liner. Den afgørende forskel er den måde, man tager sejlet ned på. Ved traditionelle spilertragte tager man sejlet ned via en line, der går fra sejlets midte og ned i tragten. Dette er meget anvendt på joller men ikke på større både. Ved Deckchute tager man spileren ned, ved at trække luv barm gennem en aluminiumsring ind i posen på dækket. Deckchute kan ses på en 35 fods sejlbåd på udstillingen, og ifølge forhandleren kan der arrangeres demoture.

SONY DSC

En Brig i spillet
Pro-Safe præsenterer BRIG-bådene i Egå sammen med Klarup Bådcenter. BRIG-bådene har været på det danske marked siden 1999 og er blevet et af verdens førende rib-brands. Udover Falcon-/Navigator-serien findes BRIG Eagle-modeller på op til 7.80 meter i længden. Modellerne, som kan ses på udstillingen, er BRIG Falcon 500 og BRIG Navigator 570. Der vil også være mulighed for at få en god snak om service, reparation og vinteropbevaring af både med repræsentanter fra begge firmaer.

Foto 8

Ny Jeanneau 349
Tempo Bådsalg fra Ishøj udstiller den ny Jeanneau 349 fra det franske Jeanneau-værft. Værftet fremstiller sejl- og motorbåde fra 30 op til 57 fod. På Jeanneaus bådeværft bliver der bygget 4500 både om året, og det gør Jeanneau til en af verdens største bådproducenter. Du kan se den flotte båd i vandet og bestille en prøvetur.

Jeanneau 349 i tal
Længde overalt 10.34 m
Skrog længde 9.97 m
Bredde 3.44 m
Dybgang 1.98 m
Displacement 5340 kg
Sejlareal 55.3 m²
Tank brændstof 130L
Tank vand 206L
Kabiner 2 – 3
Motor 21 HK

Foto 9

Besøg BådNyts stand, se vores lakpanel og få en snak
På BådNyts egen stand præsenterer vi vores famøse lakpanel, som vi har påført 18 forskellige lakker i en langtidstest. Kom og se, hvordan de forskellige lakplader ser ud, når de har været udsat for sol, vind og vand siden 2012. Vi står også klar til en snak om alle de nyeste artikler om tur, bådtests og Gør Det Selv og til at give dig et godt.

Foto 10

Danske Tursejlere byder om bord
Det er glade tursejlere, du finder på den flydende bådudstilling i Egå. Med en medlemsfremgang på knap 10 % gennem det seneste år, er det en tilfreds forretningsfører Leif Nielsen, der byder velkommen til Danske Tursejleres stand. Bådmarkedet er ved at ”vågne” igen efter finanskrisen, og det giver mange nye medlemmer, som primært er anbefalet af andre sejlere. Som medlem af Danske Tursejlere er din båd automatisk omfattet af den kollektive ansvarsforsikring. Herudover kan du benytte foreningens turbøjer som er placeret flere steder i de indre danske farvande. På standen kan du også få det seneste nye medlemsblad samt kursus- og forsikringstilbud.

Læs mere om den flydende bådudstilling i Egå flydendebaadmesse.dk