Sejlerne vil i de to uger ikke kun kæmpe om VM-medaljerne, men også om OL-kvalifikation til OL i Tokyo 2020. Photo © Jesús Renedo / Aarhus Sailing Week
Sejlerne vil i de to uger ikke kun kæmpe om VM-medaljerne, men også om OL-kvalifikation til OL i Tokyo 2020. Photo © Jesús Renedo / Aarhus Sailing Week

Glæd dig til VM i Aarhus

1292

Til sommer slår Aarhus dørene op og byder velkommen til op mod 1500 sejlere fra over 100 nationer til en af de største sportsbegivenheder i Danmark nogensinde.

Der er stadig mere end 200 dage til det går løs – men planlægningen af årets sejlsportsbegivenhed til sommer er alligevel i fuld gang. Arrangørerne af World Championships i Aarhus 2018 lover i deres seneste pressemeddelelse et brag af et VM-åbningsshow, som skal finde sted den 2. august på Havnepladsen, hvor alle er velkomne.

Der er indgået aftale med Sunset+Vine om at producere TV fra alle sejladserne. Udsendelserne broadcastes til op mod 50 lande. Derudover er VM-stævnets hjemmeside og Facebook-side klar på dansk og engelsk, og den udvikles løbende.

Sejlerne vil i de to uger ikke kun kæmpe om VM-medaljerne, men også om OL-kvalifikation til OL i Tokyo 2020. De fleste sejlere medbringer deres egen båd til VM, men for Laser- og Laser Radial-klasserne lejer sejlerne en båd på stedet, så med 285 Laser og Radialer til start, er det en del både, der skal stilles til rådighed.

Verdensmestrene i 49erFX, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen skal dyste på Aarhusbugten. Photo © Jesús Renedo / Aarhus Sailing Week

Mens sejlerne dyster på bølgerne, folder byen sig ud i aktiviteter, der skaber forbindelse mellem sporten på vand, og festen på land. Der vil også være god mad og underholdning for alle aldre. Således er målsætningen at udbrede sejlsportens frihed, passion og fællesskab til et bredere publikum. Aarhus lystbådehavn vil være åben under arrangementet, og man har holdt møder med de lokale lystsejlere for at sikre, at VM-arrangementet ikke spænder ben for den normale sommersejlads.

Arrangørerne opfordrer fortsat virksomheder, fonde og organisationer til at blive samarbejdspartnere til denne store begivenhed, der bliver afholdt den 30. juli til 12. August 2018. Der er også fortsat brug for flere frivillige til at tage sig af de mange opgaver både på vandet og på landjorden.
Du kan læse meget mere her.

Fakta om VM

  • 1500 sejlere fra 100 nationer
  • 1100 sejlbåde
  • 14 dages sejlads i verdensklasse
  • 000 besøgende til den samlede event
  • Gratis entre for publikum