Det hollandske vinderpar Mischa Heemskerk og Stephan Dekker fejrer sejren i Vallensbæk, hvor de blev verdensmestre.
Det hollandske vinderpar Mischa Heemskerk og Stephan Dekker fejrer sejren i Vallensbæk, hvor de blev verdensmestre.

Hollændere vandt F18 i Vallensbæk

709

Vallensbæk Sejlklub kan glæde sig over et veloverstået Verdensmesterskab 2017 i Formula 18, der sluttede i lørdags med hollandsk sejr.

De nye verdensmestre i Formula 18 blev de to hollændere Mischa Heemskerk og Stephan Dekker. Allerede i første løb tabte de masten, men kom godt igen, og med syv førstepladser i finalesejladserne lykkedes det for hollænderne at vinde verdensmesterskabet med 19 point foran belgierne Patrick Demesmaeker og Gilles Tas.

På tredjepladsen blev det endnu et hollandsk hold Jolbert van Dijk og Frank de Waard. Bedste danske besætning blev Daniel og Nicolaj Bjørnholt, der sluttede på en 18. plads.

Bjørnholt-brødrene fra Svendborg kom ellers godt fra start i deres WildCat. De førte verdensmesterskaberne efter de tre første sejladser, men allerede på andendagen var de faldet tilbage til en femteplads. Da brødrene knækkede styrbord sværd på sidste lænser i første sejlads om torsdagen, måtte de udgå af både anden og tredje sejlads den dag.

Den hollandske vinder Mischa Heemskerk havde til dette F18 VM syet sig et såkaldt “deck sweeper”-storsejl, der kendes fra A-Cat’en og går helt ned og “sweeper” trampolinen. Noget tyder på, at dette var en fordel under de løb, hvor det blæste op. Uanset viste det hollandske vinderpar stor styrke i forhold til de nærmeste konkurrenter.

VM i bådtypen f18 i Vallensbæk blev sejlet fra 8. til 15. juli 2017.

Se resultaterne her