Allerede i forrige weekend var Jesper Radich i aktion som coach og sparringspartner for Oure Kostgymnasiums hold i sejlsportsligaen, der suverænt sejrede til sejlsportsligaens 3. stævne i Århus. Foto: Christoffer Askmann, Oure Sejlads.
Allerede i forrige weekend var Jesper Radich i aktion som coach og sparringspartner for Oure Kostgymnasiums hold i sejlsportsligaen, der suverænt sejrede til sejlsportsligaens 3. stævne i Århus. Foto: Christoffer Askmann, Oure Sejlads.

Jesper Radich ny underviser på Oure

1633

Skolerne i Oure på Fyn har netop ansat den erfarne skipper og kapsejler, Jesper Radich, som sejlsportskonsulent og gæsteunderviser på sejladslinjen på Oure.

Ansættelsen af Jesper Radich som konsulent og gæsteunderviser skal være med til at styrke skolernes sejlerprofil og bygge et endnu stærkere sejlermiljø op.

– Vi er meget glade for at få én af Danmarks mest professionelle sejlere, både i nationalt og internationalt regi, til Oure, siger leder af Oure Sejlads, Jesper Henriksen.

Jesper Radichs første opgave består i at være med til udviklingen af den nylancerede sejlsportslinje på Oure Kostgymnasium.

– Jeg nyder rigtigt meget at være tilbage på Skolerne i Oure og deres åbne rammer i denne nye position som coach, mentor og konsulent for Oure Sejlads. For mig har stedet haft en helt særlig betydning i min udvikling som sejler i mit ungdoms- og tidlige voksenliv. Derfor ser jeg frem til samarbejdet med en masse ligesindede, på både elev- og lærersiden, hvor vi skal dygtiggøre os og få eksisterende og nye sejlsportsfrø til at spire, siger Jesper Radich.

Oure Sejlads har ca. 50 aktive sejlere, og bådene er J/70, DS 37 Match Racer, Nacra 500, Laser, 29'er og Europa-joller.
Oure Sejlads har ca. 50 aktive sejlere, og bådene er J/70, DS 37 Match Racer, Nacra 500, Laser, 29’er og Europa-joller.

– Vi oplever en stigende interesse for sejlsport blandt de unge. Vores højskole er orienteret mod at sejle Danmark rundt som tursejlads. Vi har en Pro-skipper linje, hvor man lærer at tage ansvar som skipper fx på charterbåde. På gymnasieskolen har vi fokus på racersport-ligaen, hvor vi iøvrigt lige har vundet i Norge. På efterskolen sejler vi mest i joller og kølbåden J/70, siger Jesper Henriksen.

Oplev Youth Vikings Denmark

Kom til gratis foredrag  den 6. november på skolerne i Oure på Fyn og mød de unge kapsejlere fra Youth Vikings Denmark. Invitationen er åben for alle.

Nogle af de bedste unge danske sejlere, som kæmpede for at vinde Youth America’s Cup 2017, besøger skolerne i Oure den 6. november. Daniel Bjørnholt Christensen vil bl.a. fortælle om, hvordan man gør drømme til virkelighed og pludselig finder sig selv som deltager i en af verdens mest prestigefyldte og berømte kapsejladser.

Foredraget starter kl. 19.00 i Foredragssalen og løber til 20.30, hvor altså gæster udefra også er velkomne.

ADRESSE:

Skolerne i Oure Sport & Performing Arts
Idrætsvej 1, 5883 Oure
Tlf: 62 38 38 38
oure.dk

Skolerne i Oure inviterer til åben/gratis foredrag med Youth Vikings den 6. nov. kl. 19 - 20.30 i foredragssalen.
Skolerne i Oure inviterer til åben/gratis foredrag med Youth Vikings den 6. nov. kl. 19 – 20.30 i foredragssalen.