Brug Havnens Dag til at prøve de mange sjove aktiviteter på havnen. Foto: Lone B. Rubin
Brug Havnens Dag til at prøve de mange sjove aktiviteter på havnen. Foto: Lone B. Rubin

Kom til Havnens Dag d. 10. juni

846

Lørdag den 10. juni slår mere end 70 havne i Danmark dørene op og serverer en overflod af gratis prøvesmagninger på det maritime liv.

Både børn og voksne der gæster de mange havne, kan på dagen få smagsprøver på alt det, der er sjovt på og i vandet og på havnen.

Nogle havne tilbyder sejlads med sejl- eller motorbåd, krabbevæddeløb, Stand Up Paddle og kajak- eller jollesejlads, mens andre havne byder på noget helt nyt som eksempelvis undervandsjagt. Der er naturligvis også mulighed for bare at nyde musik og det maritime liv på kajkanten.

Havnens dag finder sted lørdag den 10. juni og der er masser af aktiviteter for både børn, voksne og alle midt imellem – for havnen er for alle. Der forventes i år, at flere end 100.000 besøgende vil gøre brug af de mange gratis tilbud. Danskerne er nemlig på dagen inviteret ned i den lokale havn, hvor man gratis kan deltage i alt fra kølbåds-sejlads til kajakpolo og fiske-konkurrencer og meget mere.

Der er forskellige tilbud på havnene og i alt ca. 1000 aktiviteter at vælge imellem og man kan på vildmedvand.dk se hele listen over de mange gæstfrie havne – og læse mere om, hvad de enkelte havne tilbyder. Der deltager havne i hele landet og foreninger, klubber og forretningslivet på de enkelte havne har sat alle sejl til for at give gæsterne en smagsprøve på det maritime liv og de maritime drømme, der dagligt udleves i de danske havne.

Sidste år deltog over 40 havne i arrangementet og mere end 60.000 danskere slog vejen forbi den lokale havn på dagen. I år er successen vokset sig dobbelt så stor og over 70 havne deltager nu i den store dag. Derfor forventer arrangørerne flere end 100.000 gæster på den begivenhedsrige dag.

Havnens Dag er en ny årlig begivenhed, arrangeret af Vild med Vand-havnene, et samarbejde mellem Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne i Danmark, FLID.

Foreløbig er havnene herunder med i arrangementet, men der kommer stadig flere til. Se om din havn er med på www.vildmedvand.dk.

Kilde: Pressemeddelelse, Vild Med Vand