Line Markert fra Hellerup Sejlklub bliver Dansk Sejlunions 17. formand.
Line Markert fra Hellerup Sejlklub bliver Dansk Sejlunions 17. formand.

Line Markert valgt som Dansk Sejlunions formand

875

Den 41-årige advokat Line Markert fra Hellerup Sejlklub blev lørdag valgt som ny formand for Dansk Sejlunions 52.000 aktive.

For første gang i Dansk Sejlunions 104-årige historie bliver det en kvinde, der skal stå i spidsen for organisationens 52.000 aktive sejlere – heriblandt de olympiske sejlere, der har hentet medaljer til Danmark ved de seneste otte OL i træk.

41-årige Line Markert var eneste kandidat, da Dansk Sejlunion lørdag valgte ny formand som afløser for Hans Natorp, der har siddet på posten siden 2010. Valget fandt sted ved sejlunionens generalforsamling i Svendborg.

Line Markert er Dansk Sejlunions 17. formand gennem tiderne.

”Jeg er glad for valget. Og stolt over tilliden. Ganske vist har jeg haft nogle uger til at vænne mig til tanken, fordi der kun var én kandidat. Alligevel er det ret vildt, at det nu er mig, der skal sidde ved roret og være med til at lægge kursen. Det glæder jeg mig til,” sagde Line Markert, der udpeger økonomi som sit hovedfokus den kommende tid.

”På den korte bane har vi en stor opgave med at skaffe sponsorer og samarbejdspartnere, der skal sikre det fremtidige økonomiske fundament for Dansk Sejlunions aktiviteter.”

Dansk Sejlunion har et aktuelt fald i sponsorindtægter, så for at undgå fremtidig nedgang i sejlsportens aktivitetsomfang, bl.a. på talent- og eliteniveau, er der behov for at sikre nye eksterne partnerskaber.

Positiv udvikling

Den nyvalgte formand kan dog glæde sig over en række positive tendenser for sejlsporten i Danmark.

Meget tyder på, at flere års fald i Dansk Sejlunions medlemstal er ved at bremse op. I 2016 var der fremgang i antallet af gæstesejlere i de danske lystbådehavne, der er stor søgning til landets sejlerskoler, og det nyligt afholdte Boat Show 2017 i Fredericia oplevede det højeste besøgstal siden 2009. Alt sammen tegn på, at sejlsportens hårde medfart oven på finanskrisen måske er ved at være overvundet.

Line Markert, der er advokat i det civile liv, blev første gang valgt ind i Dansk Sejlunions bestyrelse i 2014. Hun har været aktiv sejler hele sit liv og dyrker både kapsejlads og tursejlads i sit fritidsliv.