Nyt fra Volvo Car rivalen

1394

Starten fra Cape Town

Den rød/hvide Volvo Ocean 65-båd, sponsoreret af Dongfeng Motor i Kina, ligger på tredjepladsen samlet i Volvo Ocean Race. Teamet lagde sig hurtigt i front i 20-25 knobs sydøstlig vind og helt fladt vand. Foran flere tilskuerbåde styrede kaptajn Caudrelier, med Carolijn Brouwer fra Holland og Marie Riou fra Frankrig som trimmere, Dongfeng til føring i inport-race før starten på det første ben mod Melbourne.

Dongfeng Race Teamet holdt derefter føringen foran rivalerne MAPFRE med skipper Xabi Fernandez ved rattet. Samlet passerede de Signal Hill på vej ud i det sydlige Atlanterhav.

Distancen

6.500 sømil er distancen i det sydlige Indiske Ocean til Melbourne i Australien. Det bliver vådt og koldt for alle besætningerne. Prognosen for dette dobbeltpoints ben tyder på, at bådene sejler mod  40-50 knobs vind og med bølgehøjder på 7–11 meter/sek om tre dage. Bådhastighederne vil være nogle at de højeste i VOR, inden bådene går ind i det sydlige Indiske hav. På dette ben vil en afgørende faktor også være den antarktiske iszone, som sætter en grænse for hvor langt sydpå bådene kan sejle.

Dongfeng Race Team har tre nye ansigter i besætningen. Kevin Escoffier fra Frankrig er om bord i stedet for franskmanden Jeremie Beyou. Den kinesiske sejler Xue Liu, også kendt som Black, er på teamet for sin landsmand Chen Jinhao som planlagt. Det som ikke er planlagt er, at teamet har være nødt til at udskifte watch-kaptajn Daryl Wislang fra New Zealand med den franske sejler og holdperformance-analyst Fabien Delahaye. Grunden er at Wislang kort før Cape Town starten beskadigede ryggen.

Samlet placering

Dongfeng Race Team fik en tredje plads på ben 1 Alicante til Lissabon, og blev to’er  på ben 2 fra Lissabon til Cape Town. De ligger i øjeblikket på tredjepladsen på den samlede resultattavle, med tre point op til førerbåden MAPFRE og to point bag Vestas 11th Hour Racing.

Rivalen 

Dongfeng Motor corp. er en af Kinas største producenter af lastbiler og personbiler. Med en produktion på over 3,6 million køretøjer om året, er de en hård konkurrent til Volvo Car i Kina. Ikke desto mindre har de set mulighederne for at blive global kendt ved igen at deltage i Volvo Ocean Race 2017-2018.

Gem

Gem

Gem