Træning for Laserjoller ved Skovshoved Havn. Foto: KC Øst
Træning for Laserjoller ved Skovshoved Havn. Foto: KC Øst

Olympisk KraftCenter Øst mister 40 procent af midlerne

1909

I 2018 kommer Olympisk Kraftcenter Øst til at mangle penge. Team Hørsholm har trukket støtten, Gentofte Kommune har reduceret og Skovshoved Sejlklub har trukket sig helt ud.

”Vi har i en årrække haft et veldrevet KraftCenter Øst i Øresund, som til og med 2017 har haft base i Hellerup/Skovshoved/Rungsted og med Hellerup Sejlklub (HS), Kongelig Dansk Yachtklub (KDY) og Skovshoved Sejlklub (SKS) som partnere i en aftale med Dansk Sejlunion/Team Danmark”. Det skriver formand for KraftCenter Øst, Peter Lübeck på facebook, og fortsætter.

”Vi har også nydt godt af en meget flot støtte fra blandt andet Dansk Sejlunion/Team Danmark, Gentofte Kommune og Team Hørsholm, ligesom hver af klubberne fra 2017 også har støttet kraftcentret med et kontant tilskud, udover med havnepladser, RIBs m.v. Og vi har ikke mindst haft en super god fast trænerstab i Christian Rasmussen og Adam Malling, som har sikret den daglige træning, og medvirket til at KC ØST sejlerne har præsteret flot på kapsejladsbanerne”.

”Kraftcentrets økonomiske fundament kommer desværre til at ændre sig i 2018, idet Team Hørsholm ikke fremadrettet har bevilget midler til KraftCenter Øst. Bevillingen fra Gentofte Kommune er som udgangspunkt også reduceret fra starten af 2018, ligesom Skovshoved Sejlklub har valgt at udtræde af samarbejdet, hvilket også giver en reduktion på budgettet for 2018.
Dansk Sejlunion givet tilsagn om fortsat tilskud til kraftcentret, ligesom HS og KDY tillige har givet tilsagn om tilskud til centrets drift”.

Trænere opsagt

”KC ØST styregruppen arbejder pga. den markant ændrede økonomi (en reduktion på 40% i budgettet) med en omstrukturering af Kraftcenter Øst, hvilket desværre har haft den uundgåelige konsekvens, at de nuværende trænere er opsagt til udgangen af marts 2018. Styregruppen færdiggør her i december planerne for 2018, herunder oprettelse af en ny fast trænerfunktion, der fremadrettet vil være tilknyttet Dansk Sejlunion, ligesom aktiviteterne vil være med udgangspunkt i Hellerup og Skovshoved Havne”.

”Målet er, at kraftcentrets aktiviteter vil fortsætte og sejlerne skal mærke så lidt som muligt til omstruktureringen, men en reduktion i trænerstaben er desværre uundgåelig. Aktiviteterne fortsætter uændret indtil udgangen af marts 2018, og når styregruppen på møderne de næste uger har færdiggjort budget og planer for 2018, vender vi tilbage med information om planerne for 2018, og vi vil indkalde KC ØST sejlerne til et informationsmøde og dialog om de fremadrettede planer og muligheder”, slutter Peter Lübeck.