Peitersen og Nordvestpassagen

1706

Erik Peitersen og Jens Kjeldsen

Erik Peitersen, der er uddannet malersvend, blev kendt gennem “Vild med dans”, er siden blevet kunstmaler og har deltaget i en række tv-programmer og eventer, også her på egnen, f.eks. på Kirsten Kjærs Museum i Langvad. I efteråret vendte han så efter ni år tilbage til tv-skærmen.

I århundreder har mennesket søgt efter en nordlig sejlrute mellem Atlanterhavet i øst og Stillehavet i vest. Hundredevis af søfolk er gået tabt i forsøget på at finde “Nordvestpassagen.”
I fire programmer begiver eventyrer og bådbygger Erik Peitersen, hans barndomskammerat Jens Kjeldsen og dennes grønlandske hustru Dorthe sig ud i et af klodens mest isfyldte og barske farvande for at finde vejen gennem den sagnomspundne passage.
I andet program følger vi de tre venner, når de besøger nogle af Vestgrønlands mest afsidesliggende bygder, og så sættes kursen mod det nordlige Canada, hvor Arktis’ kulde og is for alvor bliver en udfordring.

Jens Erik Kjeldsen

Turen gennem Nordvestpassagen foregår på en båd, der tilhører Peitersens barndomskammerat fra Kjellerup. Han er idag  velkendt i Nordjylland som billedhugger. Hans skulpturer pryder både by og strand i Agger, samt skulpturparken i Hanstholm. Med ombord er også Jens Erik Kjeldsens grønlandske kone Dorthe, og det fremgår af udsendelsen at man skal være vant til den barske natur når man skal sejle gennem et af klodens mest isfyldte og barske farvande – nemlig Nordvestpassagen. Allerede kort efter afgang op langs den grønlandske vestkyst viser den arktiske natur sit barske ansigt. Jens Erik Kjeldsen arbejder for retsvæsnet i Grønland. Han har taget orlov for at sejle med sin kone, og efter turen igennem Nordvestpassagen, blev det også til en rundtur i Mikronesien.

Klik her for at se de to forrige udsendelser

Næste udsendelse kan ses på DR2:

Peitersen og Nordvestpassagen

DR2,

Kilde: DR2 TV

Betingelser

Med BådNyts ugentlige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere. Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun det nyhedsbrev, du her tilmelder dig, og ikke andet. Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.

TAK FOR DIN TILMELDING!