Pro-Safe A/S i Korsør har leveret en BRIG Eagle 650 Black Special Edition til politiet. Båden har en topfart på 45 knob. Normalt ligger prisen på ca. 370-450.000 danske kroner.
Pro-Safe A/S i Korsør har leveret en BRIG Eagle 650 Black Special Edition til politiet. Båden har en topfart på 45 knob. Normalt ligger prisen på ca. 370-450.000 danske kroner.

Her er politiets nye båd

1267

Politi

Efter dødsulykken i Københavns havn i maj, har politiet nu fået deres egen patruljebåd, som de kan anvende 24 timer i døgnet.

Københavns Politi har lejet en båd, som de har rådighed over døgnet rundt. Den nye sorte RIB-båd med bogstaverne ”POLITI” er udstyret med blå blink. Båden kan i princippet patruljere havneområdet i indre by døgnet rundt. Tidligere var politiet afhængig af Marinehjemmeværnets båd, som dog stadig er inden for rækkevidde, hvis det skulle blive nødvendigt.

Ny båd

Den nye politibåd kommer efter en ulykke i maj måned, hvor to amerikanske kvinder mistede livet, da den udlejningsbåd, de befandt sig i, blev påsejlet af en vandscooter i høj fart ved Langebro i Københavns havn.

– Vi vil intensivere vores sejlads, og vi vil være til stede, når der i øvrigt er mange, der bruger havnen, siger Peter Dahl, ledende politiinspektør og chef for beredskabet i Københavns Politi, til tv-stationen Lorry.

Politiets nye båd er en BRIG Eagle 650 20 fod – cirka 6,5 meter – og er altid bemandet med mindst tre mand. Den kommer til at ligge ved Holmen og kan dermed nå alle områder af Københavns havn i løbet af kort tid. Båden har en topfart på 45 knob.

Køre kort

Dødsulykken for nylig har også betydet, at der bliver indført krav om kørekort til vandscootere fra nytår. Ligesom de skal forsikres og have nummerplader. De får nummerplader, så de kan identificeres. Vandscooterne skal også forsikres, og førerne kan få bøder, hvis de ulovligt sejler ind i havne med høj fart.