Uanset om du sejler med en lokalkendt kaptajn eller bestiller din egen charterbåd, så er god planlægning nøgleordet. Vi giver her vores 10 bedste råd til hvis du skal på sejlerferie i udlandet.

1. Når man vil ud at sejle på sin ferie i et andet land, så er første overvejelse, om det skal være på en bemandet charter – eller bareboat. Tryghed frem for alt. Indsaml vejrdata, rutebeskrivelser og andre informationer, f.eks. fra internettet, for den planlagte periode.

2. Gør gerne nogle overvejelser om dit kendskab til området, egne erfaringer som sejler, og hvem du har ansvar for på turen. Sejler du med en bemandet båd, så får du altid mere at vide om området, da skipper og besætning har lokalkendskab og f.eks. ved, hvor de gode steder ligger.

3. Vælger du bareboat, så bør du have et Internationellt Certifikat, da de danske Yacht Skipper I og III ikke er umiddelbart convertible. Det er ikke nødvendigt, hvis I vælger bemandet charterbåd. http://www.sejlsport.dk/tursejlads/planlaeg-din-sejlads/regler-og-love/internationalt-certifikat

4. Spørg altid udbyderen, hvad de tilbyder af sikkerhed, nødhjælp, forsikringer og erstatningsspørgsmål ved skader. Hvad tilbyder udbyderen konkret af sikkerhedsudstyr? Førstehjælpsudstyr, søkort, radio, redningsveste, nødblus, solbeskyttelse … Få en liste tilsendt.

5. De store udbydere har et større udvalg af både og bruger som regel flere ressourcer på vedligeholdelse. De koster ofte mere, men kan som regel tilbyde større tryghed og professionel service. Mindre udbydere kan variere fra at yde den bedste personlige service og altid være klar til at hjælpe til måske det modsatte, så snart båden er lejet ud. Hvem er kontaktperson på lokationen?

6. Se en liste over de mulige både og yachts, du kan chartre hos de større udbydere. Få en kontrakt tilsendt til gennemlæsning. Kend betingelserne for din betaling, fortrydelsesret, aflysning, og hvad der skal betales ekstra for forplejning og overnatning. Kort sagt: Hvad inkluderer prisen? Vælg så vidt muligt nye både, der ikke er over tre år, hvis du skal sejle på egen hånd.

7. Sammenlign på nettet, hvad der er af muligheder. Få eventuelt anbefalet en charterudbyder af andre, som har været ude at sejle med den pågældende.
Hold passende pauser, læg en eller flere hviledage ind i programmet, og sejl ikke, når det er mørkt.

8. Bestil din charter i god tid. Det giver de billigste fly og de bedste både, f.eks. fire til seks måneder før afgang. Rejs med bløde kufferter, der er nemme at pakke sammen i en båd.

Se her om at planlægge din rejse: http://www.sejlsport.dk/tursejlads/planlaeg-din-sejlads/sejladsinformation/sejlads-i-udlandet

9. Kend visumreglerne for det land, hvor du rejser til, og tal med din forsikring, om den dækker ved sejlads, inden I tager af sted.

10. Få kvitteringer på depositum, forskudsbetaling og andre betalinger.

Charter – udbydere og priser
Asia Marine – bemandet eller bareboat
Asia Marine er en af de største udbydere og har tilbudt charter på Phuket siden 1989. De har salgs- og administrationskontor i Boat Lagoon samt et servicecenter i Yacht Haven og også på Phuket. De har over 30 bemandede charter-yachts og adskillige bareboat-charter.

Her er nogle eksempler:
Princess 65 (Isabella Rose) fra 3200 euro pr. dag.

Hanse 315, sejlbåd 15 fod, fra 180 euro pr. dag (bareboat).
Capricon, 98 fod sejlyacht, fra 2350 euro pr. dag.

Asia Marine er også store inden for marineservice, salg af yachts, krydstogt m.v.
Website: asia-marine.net
Kontakt: charter@asia-marine.net

Asia Yachting ved Bo Søndergaard, dansk bemandet sejlyacht

Bådtype: Patrice III, 47 fod moderne klassisk sejlyacht.

Sejladsområde: Malaysia, Indonesien og Thailand afhængig af årstiden

Charter: 690 euro pr. dag inklusive skipper og kok.

Udstyr: Hyberlon-gummibåd med fiberbund og en 15 hk. påhængsmotor. Dykkerudstyr til fire personer. Kan hyres til regattaer som King’s Cup og Phuket Race Week.

Website: asiayachting.com

Kontakt: asiayachting@yahoo.com

Af: Flemming Thomsen