Udgifter i forbindelse med at eje en båd

810

Er man allerede bådejer, så er man naturligvis klar over, at der er en masse udgifter forbundet med dette. Men der er mange dansker, der drømmer om at købe en båd og for dem laver vi her en liste over udgifter i forbindelse med en båd.

Udgifter ved køb af båd

Før man kan udregne sin båds omkostninger, så skal man naturligvis eje en. Dette foregår på nogenlunde samme måde som når man køber et hus, så man stiller med en udbetaling på omkring 20%, hvorefter man kan låne resten hos visse kreditinstitutter. Det ekstraudstyr, der skal bruges til båden finansieres sammen med denne. Derefter skal man registreres som bådejer, på samme måde som man registrerer sin bil
Derudover er der naturligvis en række andre udgifter, som man skal være opmærksom på.

Driftsomkostninger

Først og fremmest så er der omkostninger i forbindelse med driften, hvilket ikke er gratis. Disse inkluderer bl.a. nye sejl, hvis man har valgt at anskaffe sig en sejlbåd og brændstof, hvis det er en motorbåd. Der er mange der bliver overraskede over, at udgifterne til de to ikke er så forskellige. Så man skal ikke bare gå efter en sejlbåd for at spare penge.

Det er naturligvis ikke billigt at have en båd sejlende, men hvis man som mange danskere holder sine ferie på båden, så er der besparelser på sommerhuse og ferierejser. Så det har sine fordele at være bådejer.

Forsikringer

En båd skal naturligvis forsikres, på samme måde som hvis man ejer en bil. Der er ansvarsforsikringer og kaskoforsikringer nøjagtigt som med biler, så det er ikke så svært at finde ud af.

Havneplads

For at kunne have sin båd liggende, så skal man naturligvis have en havneplads, hvilket koster penge. Man kan vælge at trække båden op af vandet og have den opbevaret andets steds, men det er mest almindeligt at have den i havnen om sommeren.

Dette betales til den kommune, hvor man har båden liggende og priserne for dette varierer en del, så kontakt din kommune, hvis du har spørgsmål om dette. Men for en almindelig størrelse lystbåd, må man regne med en årlig afgift på 6000 kr. Dette inkluderer søsætning og optagning.

Har du råd til båd?

Hvis du gerne vil være bådejer, så er det vigtigt at du har råd til det. Det betyder, at din økonomi skal kunne bære de udgifter, der er forbundet med dette ejerskab. Man kan naturligvis komme i en situation, hvor man kan få brug for hurtige penge til en lynreparation, og hvor man ikke lige kan kontakte banken.

Her kan det være en god ide at gå ind på TjekLån, hvor man kan se en oversigt over de billigste og bedste kviklån i landet. Kviklån bør man naturligvis kun optage, hvis man ikke har andre muligheder, men det er en hurtig løsning, der kan være yderst praktisk, hvis det virkelig haster.