Nyheden blev præsenteret tirsdag eftermiddag ved et pressemøde på Dokk1 i Aarhus af en firkløver bestående af borgmester Jacob Bundsgaard (S), den radikale kulturrådmand Rabih Azad Ahmad, Anders Runevad, adm. direktør i Vestas, og Karin Bäcklund, kommerciel direktør ved Volvo Ocean Race. Foto: Troels Lykke
Nyheden blev præsenteret tirsdag eftermiddag ved et pressemøde på Dokk1 i Aarhus af en firkløver bestående af borgmester Jacob Bundsgaard (S), den radikale kulturrådmand Rabih Azad Ahmad, Anders Runevad, adm. direktør i Vestas, og Karin Bäcklund, kommerciel direktør ved Volvo Ocean Race. Foto: Troels Lykke

Vestas igen med i Volvo Ocean Race

889

Båden, der sponsoreres af 11Th Hour Racing kommer forbi Aarhus med det forventede otte både store felt, på sidste etape i jordomsejlingen i juni 2018.

Bådens officielle navn bliver ”Vestas  11Th Hour Racing”, mens bådens to ledere er de to unge amerikanere Charlie Enright og Mark Towill, der sejlede i sidste Volvo Ocean Race på Alvimedica.

– Båden bliver med dansk og amerikansk flag forventes det, lød det fra Vestas CEO, svenske Anders Runevad, der gerne ser danskere om bord.
– Jeg vil tage kontakt til de amerikanske skippere, jeg ser gerne danskere om bord, sidste gang var der to dygtige danskere med (Peter Wibroe og Nicolai Sehested, red.), siger Anders Runevad til BådNyt.

Lige nu er Vestas-båden til refit i Portugal. Herefter skal båden sejles til sin hjemhavn i Newport i USA.

Med igen trods grundstødning

Vestas udgik i november 2014, efter at båden sejlede på et rev i Det Indiske Ocean. Alligevel vil Vestas gerne være med som delsponsor med 11Th Hour Racing.

– Volvo Ocean Race er en stærk platform, der understøtter Vestas’ strategi, og som giver os en unik mulighed for a promovere vores nye vision samt fremvise vores bæredygtige energiløsninger til vores kunder. Derudover er det en stor glæde for Vestas, at vi sammen med Aarhus Kommune har formået at få Volvo Ocean Race til at lægge vejen forbi Aarhus og hermed være til glæde byen og området og vores mange medarbejdere i regionen, siger Anders Runevad, administrerende direktør i Vestas.

23 danskere har været med

Danmark har desuden en lang historie i Volvo Ocean Race. Tirsdag d. 21. marts 2017 blev endnu et kapitel blevet tilføjet med Aarhus som ”Mark of the Course”.

23 danske sejlere og to danske både deltaget i Volvo Ocean Race gennem tiderne. SAS Baia Viking i 1985-1986 og Team Vestas Wind i 2014-15.

Den 13. udgave af Volvo Ocean Race slutter i hollandske regeringsby Haag, der er målet efter at holdene har været forbi Aarhus.

Som at få besøg af Tour de France

Sailing Aarhus, der har haft en finger med i spillet om at få sejladsen til Aarhus. Direktør i Sailing Aarhus Thomas Capitani forklarer.
– Det er ligesom hvis Tour de France kom cyklende ind og rundede domkirken. Eller hvis formel 1 kørte ned ad Ringgaden. Det er på det niveau. Det bliver ikke større.

Bådene skal sejle ind foran Dokk1 og tidligere jordomsejler Martin Kirketerp har for Sailing Aarhus tjekket at bådene rent faktisk kan sejle ind i havnen. Sailing Aarhus er teknisk ansvarlig for afviklingen af den lille del af Volvo Ocean Race, der lægger vejen forbi Aarhus i sommeren 2018.

– Det er stort. Det her er sejlsportens Superliga. Hvis vi ikke var der i forvejen, så er vi der i hvert fald nu med to megaevents i 2018. Det tyder rigtig godt for Aarhus som sejlerby, siger Thomas Capitani.

Han henviser til det arrangement, som han havde på blokken i forvejen. I 2018 afholder Aarhus VM for alle olympiske bådklasser. Det sker tre uger efter at Volvo Ocean Race kigger forbi 22. juni næste år. Han betegner det dog som et tilfælde at de to events falder så tæt på hinanden.